Overige activiteiten

Hatha Yoga

Doe mee en ervaar de rust die Hatha Yoga brengt! In de naam Hatha komen de Sanskriet-woorden ha (zon) en tha (maan) samen. De zon staat voor actie, de maan voor verinnerlijking. In de Hatha yoga komen die tegengestelde energieën samen.

Met behulp van verschillende oefeningen richten we ons op inspanning en ontspanning van bepaalde lichaamsdelen. Met als resultaat dat je lichaam meer in evenwicht komt. Door concentratie en adem naar punten in het lichaam te verplaatsen, breng je daar bewustzijn.

De les bestaat uit eenvoudige oefeningen die gericht zijn op kracht, balans, flexibiliteit, ontspanning, ademhaling en op ruimte zoeken in het lichaam door te rekken en te strekken. De les is voor iedereen toegankelijk. Ervaring is niet nodig en je hoeft niet lenig te zijn. Matjes zijn aanwezig.

De lessen vinden plaats op dinsdag en donderdagochtend.

Aanmelden of informatie: www.yoga-mariposa.com of  irisplukaard@ziggo.nl

 

GEA’S BIODANZA EN DANSCOACHING

Biodanza is een combinatie van bewegen, contact en ervaren. Het kan je helpen meer in balans te komen, je blijer, meer ontspannen en levendiger te voelen. Biodanza heeft een sterke wetenschappelijke basis, geworteld in de menswetenschappen en biologie. De combinatie van dans, muziek en lesopbouw maakt iedere dans tot een bijzondere ervaring. Biodanza laat je bijna ongemerkt contact maken met je gevoel van levensvreugde, eigenwaarde en verbondenheid. Door te dansen verbeter je je gevoel van zelfwaardering. Ook neemt je gevoel van welzijn toe. Biodanza is hiermee dan ook een eenvoudig pad voor jouw ontwikkeling, waarbij je een diepere verbondenheid aangaat met de rijkdom aan leven in en om je heen. Iedere week op donderdagavond is er een groepsles.

Danscoaching

De danscoaching die Gea geeft zijn 1-op-1 sessies, gebaseerd op de methode van Biodanza. Bij danscoaching ga je met behulp van muziek en dans op zoek naar het antwoord op je (levens)vraag. Door de lichamelijke ervaring word je je bewust van spanningen, blokkades of belemmeringen en kun je bewuster kiezen voor een andere beweging, lichamelijk, mentaal of emotioneel. De sessie wordt speciaal voor jou samengesteld met oefeningen en muziek die jou kunnen helpen in je zoektocht naar meer levensgeluk.

Aanmelden of informatie: gea@geaverhofstad.nl  of kijk op de website: www.geaverhofstad.nl

 

Qigong

Door het beoefenen van Qigong laat je Qi – levensenergie – stromen, sturen en vermenigvuldigen. Dit gebeurt door het vloeiend, intern onbelemmerd, uitvoeren van de beweging en ademhaling. Qigong kan je rust, balans en energie brengen. De oefeningen worden doorgaans staand uitgevoerd.

In beide cursussen begint de les met een stilte meditatie en warming-up. In de 1e les van 09:00 – 10:15 uur worden verschillende qigong vormen geleerd en beoefend. Elke vorm heeft namelijk zijn eigen kenmerken en uitwerking.

De les van 10:25 – 11:25 uur is een cursus waarin de meridianen Qigong  stapje voor stapje wordt uitgelegd en opgebouwd. Je lichaamsbewustzijn wordt hiermee een stuk verder ontwikkeld. Aan het eind ken je dit deel van de vorm, en kan je het zelfstandig uitvoeren, of makkelijk volgen met een geheugensteun.
Je bent van harte welkom bij een open les of stuur een mail voor een proefles.
Zie voor meer informatie: www.taichidelft.nl
Koor ‘Zing dan’

‘Zing dan’, geïnspireerd op het lied wat bekend is geworden door Jenny Arean, is een gezellig gemengd koor van ongeveer 25 zangers die onder leiding van Boudewijn Ruigrok van alles zingen: jazz, kleinkunst, pop, wereldmuziek en soms zelfs wat klassiek! We werken naar een jaarlijks concert toe en we doen ons uiterste best om de muziek zo goed mogelijk te laten klinken. Zoek je nog een gemotiveerd koor om bij aan te sluiten, ben je van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen!

Voor meer informatie, mail naar Boudewijn Ruigrok: nijwedoub@hotmail.com

 

Teken- en schilderclub ‘Ont-wikkeling’

De teken- en schilderclub ‘ont-wikkeling’ komt 3x per maand met een groepje samen om te tekenen of schilderen waar je op dat moment mee bezig bent in je leven. Het is intuïtief, er wordt geen les gegeven. Materialen zijn aanwezig. Je kunt zelf ook experimenteren met materialen die je nog niet kent.
Kosten: €7,50 per keer. In de winter wordt er ’s middags getekend, de rest van het jaar ’s avonds.

Wil je meedoen en meer informatie, bel Marianne Luinstra: 06 21310928. Tussentijds blijf je op de hoogte van data en tijden via een appgroep.

 

Rouwgroep

Voor meer informatie: DeLevensboomDelft.nl

 

Zingen met Hester Dam

Hester Dam verzorgt verschillende avonden waar je heerlijk kunt komen zingen. Voor meer info: www.hesterdam.nl