Overige activiteiten

Hatha Yoga

Doe mee en ervaar de rust die Hatha Yoga brengt! In de naam Hatha komen de Sanskriet-woorden ha (zon) en tha (maan) samen. De zon staat voor actie, de maan voor verinnerlijking. In de Hatha yoga komen die tegengestelde energieën samen.

Met behulp van verschillende oefeningen richten we ons op inspanning en ontspanning van bepaalde lichaamsdelen. Met als resultaat dat je lichaam meer in evenwicht komt. Door concentratie en adem naar punten in het lichaam te verplaatsen, breng je daar bewustzijn.

De les bestaat uit eenvoudige oefeningen die gericht zijn op kracht, balans, flexibiliteit, ontspanning, ademhaling en op ruimte zoeken in het lichaam door te rekken en te strekken. De les is voor iedereen toegankelijk. Ervaring is niet nodig en je hoeft niet lenig te zijn. Matjes zijn aanwezig.

De lessen vinden plaats op dinsdag en donderdagochtend.

Aanmelden of informatie: www.yoga-mariposa.com of  irisplukaard@ziggo.nl

 

GEA’S BIODANZA EN DANSCOACHING

Biodanza is een combinatie van bewegen, contact en ervaren. Het kan je helpen meer in balans te komen, je blijer, meer ontspannen en levendiger te voelen. Biodanza heeft een sterke wetenschappelijke basis, geworteld in de menswetenschappen en biologie. De combinatie van dans, muziek en lesopbouw maakt iedere dans tot een bijzondere ervaring. Biodanza laat je bijna ongemerkt contact maken met je gevoel van levensvreugde, eigenwaarde en verbondenheid. Door te dansen verbeter je je gevoel van zelfwaardering. Ook neemt je gevoel van welzijn toe. Biodanza is hiermee dan ook een eenvoudig pad voor jouw ontwikkeling, waarbij je een diepere verbondenheid aangaat met de rijkdom aan leven in en om je heen. Iedere week op donderdagavond is er een groepsles.

Danscoaching

De danscoaching die Gea geeft zijn 1-op-1 sessies, gebaseerd op de methode van Biodanza. Bij danscoaching ga je met behulp van muziek en dans op zoek naar het antwoord op je (levens)vraag. Door de lichamelijke ervaring word je je bewust van spanningen, blokkades of belemmeringen en kun je bewuster kiezen voor een andere beweging, lichamelijk, mentaal of emotioneel. De sessie wordt speciaal voor jou samengesteld met oefeningen en muziek die jou kunnen helpen in je zoektocht naar meer levensgeluk.

Aanmelden of informatie: gea@geaverhofstad.nl  of kijk op de website: www.geaverhofstad.nl

 

Qigong

Door het beoefenen van Qigong laat je Qi – levensenergie – stromen, sturen en vermenigvuldigen. Dit gebeurt door het vloeiend, intern onbelemmerd, uitvoeren van de beweging en ademhaling. Qigong kan je rust, balans en energie brengen. De oefeningen worden doorgaans staand uitgevoerd.

In beide cursussen begint de les met een stilte meditatie en warming-up. In de 1e les van 09:00 – 10:15 uur worden verschillende qigong vormen geleerd en beoefend. Elke vorm heeft namelijk zijn eigen kenmerken en uitwerking.

De les van 10:25 – 11:25 uur is een cursus waarin de meridianen Qigong  stapje voor stapje wordt uitgelegd en opgebouwd. Je lichaamsbewustzijn wordt hiermee een stuk verder ontwikkeld. Aan het eind ken je dit deel van de vorm, en kan je het zelfstandig uitvoeren, of makkelijk volgen met een geheugensteun.
Je bent van harte welkom bij een open les of stuur een mail voor een proefles.
Inschrijven proefles (€ 10,-): https://taichidelft-qigong.eventbrite.nl/

Zie voor meer informatie: www.taichidelft.nl

 

Koor ‘Zing dan’

‘Zing dan’, geïnspireerd op het lied wat bekend is geworden door Jenny Arean, is een gezellig gemengd koor van ongeveer 25 zangers die onder leiding van Boudewijn Ruigrok van alles zingen: jazz, kleinkunst, pop, wereldmuziek en soms zelfs wat klassiek! We werken naar een jaarlijks concert toe en we doen ons uiterste best om de muziek zo goed mogelijk te laten klinken. Zoek je nog een gemotiveerd koor om bij aan te sluiten, ben je van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen!

Voor meer informatie, mail naar Boudewijn Ruigrok: nijwedoub@hotmail.com

 

intuïtief met kleur

Wil je ervaren wat kleuren met je doen, voel je welkom om te experimenteren met verschillende kleuren en materialen.
Je kunt dit op allerlei manieren doen: schilderen, tekenen, krijt, aquarellen, mandala kleuren, collage maken of een combinatie van technieken. Ervaring is niet nodig. Het gaat er juist om perfectie los te laten, zodat er ruimte komt om vanuit gevoel te werken. Het hoeft niet “iets” te worden of “mooi” te zijn. Alles is goed. Het is ook gewoon fijn om samen creatief bezig te zijn.
We starten iedere keer met een korte meditatie of mooi gedicht/verhaal. Soms werken we een stilte, soms zal er muziek aan staan. En natuurlijk is er ook ruimte voor een praatje met elkaar.
Na afloop krijgt iedereen gelegenheid om te vertellen wat hij/zij heeft ervaren bij het maken van zijn/haar creatie.
Kosten: €10,00 per keer. Dit is inclusief koffie, thee en materialen.

Wil je meedoen of meer informatie, app Joyce van den Berg: 06 44298750.

 

Rouwgroep

Voor meer informatie: DeLevensboomDelft.nl

 

Zingen met Hester Dam

Hester Dam verzorgt verschillende activiteiten:
– Dagkoor Delft, iedere 14 dagen op woensdagmiddag
– Mantra avonden waar je heerlijk kunt komen zingen
– Jaartraining Stembevrijding en Lafita

Voor meer info: www.hesterdam.nl

 

overzicht (half)jaartrainingen
JAARTRAINING MEDIUMSCHAP

Tijdens deze training krijg je de mogelijkheid om je als mens, als healer en als medium te ontwikkelen. Op een natuurlijke en ondersteunende manier wordt het mediumschap als kapstok gebruikt om jouw unieke talent te vinden en om te  komen tot zelfontwikkeling. Er wordt aandacht besteed aan het spiritualisme en aan het ontdekken en ontwikkelen van je talent, je passie, je intuïtie en zelfkennis. Alles in je eigen tempo en op je eigen manier vanuit verbinding met jezelf en met de ander. Na een intakegesprek kan je worden ingedeeld in één van de volgende groepen:
Training ‘Ontdek je intuïtieve talent’, 5 maandagavonden, gegeven door Diana Stoet
Intuïtieve ontwikkeling/Mediumschap, 16 woensdagavonden, gegeven door Diana Stoet
Mediumschap/Openbaar Spreken, 10 zaterdagen, één per maand, gegeven door Marcelle Weevers en Diana Stoet
Verdiepingsjaar Mediumschap, 10 zaterdagen, één per maand, gegeven door Marcelle Weevers en Diana Stoet

Marcelle Weevers en Diana Stoet zijn mediums met jarenlange ervaring, professionals op dit vakgebied.
Heb je interesse, stuur een mail naar voorstraat51delft@gmail.com

jaartraining stembevrijding en lafita

In deze verdiepende jaartraining leer je jezelf beter kennen én uiten. Door je eigen stem te vinden en vrijuit te uiten word je een vrijer & blijer mens. Stembevrijding vindt zijn oorsprong in de Latifa : een geleide meditatie afkomstig uit het Soefisme. Ik leerde hem tijdens mijn opleiding aan de Pulsar Academie en gebruik hem sindsdien als ‘leidraad’ om naar het leven te kijken.
In dit traject van 7 bijeenkomsten volgen we de stappen van de Latifa: Aanvaarden, Verlangen, Hopen, Vertrouwen, Loslaten, Liefhebben en Willen.
Onderzoeksvragen in dit traject zijn o.a.:
Wie ben ik & waar sta ik nu? Mag ik mijzelf laten horen? Kan ik trouw blijven aan mijn eigen stem? Durf ik mijn eigen lied te zingen? Wat is mijn diepste verlangen? Wat zou ik los willen laten? Waar is het nu tijd voor in mijn leven?
Tijdens de bijeenkomsten werken we met aandachtsoefeningen en lichaamswerk, stem- en klankoefeningen, samenzang en individuele zang.
Er is plek voor maximaal 14 vrouwen. Het werken in een groep kan spannend zijn, en tegelijkertijd ook verbindend: blijf ik mijn eigen stem volgen in het contact met de buitenwereld?

Deze training wordt gegeven door Hester Dam. Zie www.hesterdam.nl  of stuur een mail naar info@hesterdam.nl

jaartraining leven vanuit zachte kracht

Het leven kan een uitdaging zijn. Zeker als je het gevoel hebt dat je niet jezelf kunt zijn, niet goed genoeg bent, je emoties niet kunt laten zien. Je wilt in je kracht staan, niet alleen vanuit je hoofd, maar juist ook vanuit je hart. We vinden veel van onszelf, we kunnen beter ons best doen, nog harder werken, streng zijn voor onszelf om maar te laten zien dat we ertoe doen en goed genoeg zijn.
Deze jaartraining gaat je laten zien dat het anders kan en mag. We gaan je laten ervaren dat hoofd, hart en ziel heel goed kunnen samenwerken en hoe anders dat voelt. Je gaat voelen waar je innerlijke kracht zit, dat je waardevol bent, dat je mag leven vanuit je eigen tempo. Je mag weer ervaren dat het leven een flow heeft en dat jij daarin kunt meebewegen vanuit ontspanning. Dat je voelt wat goed is voor je in plaats van wat hoort en moet.
Laat je meenemen naar een plek in jezelf waar je liefde en vertrouwen kunt voelen. En waar je ervaart wat belangrijk is voor jou, wat jouw behoeften en grenzen zijn en hoe jij jouw leven vorm wilt geven vanuit je eigen energie. Zodat je je hart weer open kunt stellen, voor jezelf, voor anderen en het voor het leven zelf.
Wat ga we doen?
Tijdens deze jaartraining gaan we dit vooral voelen en ervaren, o.a. via lichaamsoefeningen, geleide meditaties, ademhaling en opstellingen. Daarnaast ontvang je handvatten en praktische tools om het geleerde ook in de praktijk toe te passen.
Voor wie en waarom?
Spreken de volgende punten je aan? Dan is deze jaartraining echt iets voor jou:

  • Verbinding voelen met je hart en buik/intuïtie;
  • Jezelf openstellen en leren uiten van je emoties en behoeften;
  • Steviger in en bij jezelf kunnen blijven in contact met een ander;
  • Strengheid naar jezelf vervangen door zachtheid;
  • Balans brengen tussen geven en ontvangen, grenzen aangeven;
  • Ontspannen van je zenuwstelsel;
  • Ervaren dat je je eigen leven creëert.

De training wordt gegeven door Michelle McLeary. Zie www.michellemcleary.nl of stuur een mail naar michellemclearycoaching@gmail.com

halfjaartraining intuïtieve diercommunicatie

Ben jij ook zo benieuwd naar wat er in dieren omgaat? Hoe mooi zou het zijn om zelf te leren om in de gevoels- en belevingswereld van dieren te duiken door te leren intuïtief met ze te communiceren? Om op deze manier dieren beter te begrijpen en je band met dieren te verdiepen? Of ben je al bekend met intuïtieve diercommunicatie en vind je het fijn om in een prettige setting te oefenen, met en van elkaar te leren en de verdieping op te zoeken? Meld je dan vooral aan voor de halfjaartraining intuïtieve diercommunicatie!
Wat ga je tijdens de training doen?
In deze halfjaartraining ga je met een kleine groep dierenliefhebbers in zes maandelijkse live bijeenkomsten oefenen met intuïtieve diercommunicatie. De groepsgrootte houd ik bewust klein, ik wil er namelijk optimaal voor je zijn om je te begeleiden in je persoonlijke ontwikkeling. Ik ga je vanaf de basis leren hoe intuïtieve diercommunicatie werkt en we gaan hier steeds meer de verdieping in opzoeken. We gaan veel groepsoefeningen doen, onder meer aan de hand van door jou meegebrachte foto’s van je dieren. We gaan het hebben over hoe we dieren kunnen helpen n.a.v. de informatie die we ontvangen en we gaan bespreken hoe dieren onze leermeesters kunnen zijn als we hiervoor openstaan. Daarnaast is er ruimte voor spontaniteit en wat zich in het moment wil ontvouwen.
Onderwerpen die o.a. aan bod kunnen komen:
• Intuïtieve ontwikkeling
• Dierobservatie: energetische uitstraling, waarneming en interpretatie van lichaamstaal
• Morfische velden
• Bodyscan: intunen op het lichaam van een dier
• Dieren als onze leermeesters
• Wat te doen aan onzekerheid?
• Een holistische visie op diergezondheid
• Ethiek en communicatie

Deze training wordt gegeven door Claire van ’t Hul. Zie www.animalinsight.nl of stuur een mail naar info@animalinsight.nl