Ceremoniële diensten

Ceremonies

Het spiritualisme beschikt over speciale ceremonies die inhoud kunnen geven aan de geloofs- en levensuiting. Dienende Liefde beschikt over een prachtig stil gebouw in de binnenstad van Delft, waar het mogelijk is om voor maximaal 60 gasten een ceremonie te houden. Wij kunnen een ceremonie houden waarin de gebruiken en symboliek vanuit het spiritualisme naar voren komt. Daarnaast is het ook mogelijk om een ceremonie te creëren met eigen persoonlijke wensen.

Bij Dienende Liefde beschikken we over voorgangers die deze diensten kunnen leiden en/of begeleiden. Deze voorgangers zijn bekend met het leiden van ceremonies, het verwezenlijken van persoonlijke wensen en alles wat komt kijken bij een afscheid en verbintenissen zoals het huwelijk.

Voor informatie kun je bellen naar onze voorzitter Marcelle Weevers, telefoon 06 53 97 1111

Huwelijksceremonie

Om in liefde te verbinden is een huwelijksceremonie naast het wettelijk huwelijk mogelijk. Bij Dienende Liefde is dit een spirituele ceremonie, waarin wordt gewerkt met symboliek, muziek en eigen inbreng. Een spirituele huwelijksceremonie kan ook zonder het wettelijke huwelijk gesloten worden, dan heeft het een symbolisch status en geen wettelijke status voor de twee geliefden.

Herdenkingsceremonie

Afscheid nemen van een dierbaar persoon is bijna altijd verdrietig en moeilijk. Wanneer we bij het afscheid nog een keer stil kunnen staan bij het leven van deze persoon, op de manier zoals de persoon leefde, geeft dit troost en een herinnering om te koesteren. Binnen het spiritualisme gaan we ervan uit dat we bij het overlijden afscheid nemen van het stoffelijke lichaam. Onze ziel heeft het eeuwige bestaan. Bij dit afscheid is het mogelijk een herdenkingsceremonie te houden. Wanneer we afscheid moeten nemen van een dierbare, wensen we een afscheid dat past bij de persoon die overgaat en dat het tegelijkertijd een ceremonie is die ervoor zorgt dat het afscheid nemen een troost kan zijn voor de nabestaanden.

Voor deze ceremonies kunnen we samen werken met Marjolein Lofvers, uitvaartbegeleider met een persoonlijke aanpak. www.marjoleinlofvers.com

Toekennen van een spirituele naam

Als je als spiritualist door het leven wilt gaan, kan er een spirituele naam worden toegekend. Deze naam zal worden ontvangen door een representant van het spiritualisme. Deze zal de naam ontvangen in de periode voorafgaande aan de ceremonie. De ceremonie bevat veel persoonlijke symbolische kenmerken gegeven door je naam, bloemen en muziek.

Contact

Voorstraat 51
Voorstraat 51, 2611 JL Delft
Contactgegevens: Marcelle Weevers
mobile: 06-53 97 11 11
KVK: 41146809
CRKBO registratie
E: stichtingdienendeliefde@gmail.com